Valentine’s Day DIY Door Hanger

Vem älskar inte en Valentine’s Day DIY så mycket roligt man kan skapa! Efter lite fram och tillbaka på Pinterest så hittade jag några favoriter och gjorde min egen variation. Den går bra att hänga på dörren eller på väggen!

Vad du kommer behöva (kan finnas affilierad länkar):

English instructions further down!

  • Pom Pom Maker
  • Sax (scissors)
  • Trä Kulor (wooden beads)
  • Garn (vi tog bara det som fanns hemma) (yarn)
  • Garn Nål (yarn needle)

Steg 1

Börja med att välja 3 garn färger, här valde Sophia sin 3 favoriter. Sen tråda garnet på det 3 pompom makers i 3 olika storlekar. Stäng din pompom maker och sen klipp i mitten runt hela. Ta en längre bit garn och knytt den runt mitten så den håller ihop. Här kan du se hur vi har gjort!

Steg 2

Om du vill att din pompom ska se ut som ett hjärta så kan du börja klippa runt om och forma den. Det tar lite tålamod och mycket klippning. Men det går lika bra att ha kvar den som en rund boll.

Steg 3

Klipp en lång garn bit (eller annan tjockare tråd), trä den igenom din nål and gör en knut längst ner. Nu kan du börja tråda dina pompoms och trä kulor, börja med den minsta pompom. Sen kan man välja själv lite hur man vill göra kulorna men jag valde 4 små att börja med. Nu kan du sätta på den mellan pompom, va noga med att trä den precis i mitten, på med några kulur till och sen den största pompom. Här kan det vara lite svårt med att knyta hängaren. Men trä en kula igenom och sen trä den tillbaka in från toppen och gör en knut längst ner. Och klart!

Start by making pompom in three of your favorit colors, one in each size using your pompom makers. Close them up and cut down the middle, then take a longer string of yarn and tie it around your pompom tight, making a knot.

Then shape them however you want, we chose hearts for Valentine’s Day, but you can also leave it as a round ball. Once shaped get your wooden beads out and plan how you want then to look, we started with just 4 small ones and then added different combos as we went along.

Cut a long piece of yarn or other string, loop it through your needle and knot the bottom. Then string on your first pompom, add your beads and then continue with your medium sized pompom and more bead, finally ending with you biggest pompom.

The last part is the trickiest, to get the hanging loop you need to string on a larger wooden bead and then loop the string back in again from the top. Once it’s looped through you tie a knot under the bead as close to the pompom as possible. And there you go a super cute Valentin’s Day DIY that you can for sure do with your kids, my 4.5 year old made this herself, I only helped shaped the hearts!

Leave a Reply